Dit frittata oven recept is een heerlijk eenpansgerecht dat binnen no-time op tafel staat. Een frittata is een ideale manier om restjes groenten te verwerken. Sinds we kippen hebben zijn er ook altijd genoeg eieren en is de frittata een wekelijkse favoriet. Je kunt hem eten als ontbijt, lunch, snack op school of als avondeten in combinatie met een lekkere salade.
Omdat we op dit moment veel broccoli in de tuin klaar hebben om te oogsten, kozen we voor een frittata met broccoli, aardappel en ui.
Materialen
Gietijzeren pan (diameter 25-30 cm)
of
een grote koekenpan en een ovenschaal
Spatel
Grote kom
Ingrediënten
450 gram vastkokende aardappelen
200 gram broccoli
1 middelgrote ui
8 eieren
7 plakken kaas of 60 gram geraspte kaas
50 ml (plantaardige) melk
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
kokosolie/boter
Hoe maak je dit frittata oven recept
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snij de ui in dunne ringen, de broccoli in kleine roosjes en de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verwarm de kokosolie in de pan.
Als de pan heet is voeg je de ui, broccoli en blokjes aardappel toe. Bak dit 8 minuten of totdat de je de aardappelstukjes in kunt prikken met een vork.
Mix in een grote kom de eieren met de melk, zout en peper. Voeg eventueel nog andere kruiden toe naar smaak.
Leg de plakken kaas over de groenten in de pan.
Note: als je een gewone koekenpan gebruikt dan doe je de gebakken groente in een ingevette ovenschaal en leg je daarna de plakken kaas erover.
Giet het eimengsel over de kaas.
Plaats de gietijzeren pan of ovenschaal in de oven en bak de frittata 25 minuten of totdat je ziet dat het ei gestold is.
Tips
- Als je restjes gekookte groenten toevoegt hoef je ze alleen kort op te warmen in de koekenpan, dit hoeft niet lang te duren omdat ze in de oven verder opwarmen.
- Je kunt restjes frittata tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je de frittata in een luchtdichte bak bewaard, dan blijft hij lekker vers.
Kun je een frittata invriezen?
Je kunt een frittata in een luchtdichte (diepvries)bak tot 3 maanden in de vriezer bewaren.
Hoe kun je een frittata opnieuw opwarmen?
Als de frittata uit de koelkast komt kun je deze in een koekenpan opwarmen.
Een bevroren frittata kun je het beste in de oven opwarmen. Leg de frittata op bakpapier en ontdooi/verwarm deze 20 minuten op 135 graden.
FRITTATA OVEN RECEPT
Dit frittata oven recept is een heerlijk eenpansgerecht dat binnen no-time op tafel staat. Een frittata is een ideale manier om restjes groenten te verwerken. Sinds we kippen hebben zijn er ook altijd genoeg eieren en is de frittata een wekelijkse favoriet. Je kunt hem eten als ontbijt, lunch, snack op school of als avondeten in combinatie met een lekkere salade.
Ingredients
- 450 gram vastkokende aardappelen
- 200 gram broccoli
- 1 middelgrote ui
- 8 eieren
- 7 plakken kaas of 60 gram geraspte kaas
- 50 ml (plantaardige) melk
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- kokosolie/boter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snij de ui in dunne ringen, de broccoli in kleine roosjes en de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Verwarm de kokosolie in de pan.
- Als de pan heet is voeg je de ui, broccoli en blokjes aardappel toe. Bak dit 8 minuten of totdat de je de aardappelstukjes in kunt prikken met een vork.
- Mix in een grote kom de eieren met de melk, zout en peper. Voeg eventueel nog andere kruiden toe naar smaak.
- Leg de plakken kaas over de groenten in de pan.
- Giet het eimengsel over de kaas.
- Plaats de gietijzeren pan of ovenschaal in de oven en bak de frittata 25 minuten of totdat je ziet dat het ei gestold is.
Notes
- Als je een gewone koekenpan gebruikt dan doe je de gebakken groente in een ingevette ovenschaal en leg je daarna de plakken kaas erover.
- Als je restjes gekookte groenten toevoegt hoef je ze alleen kort op te warmen in de koekenpan, dit hoeft niet lang te duren omdat ze in de oven verder opwarmen.
- Je kunt restjes frittata tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je de frittata in een luchtdichte bak bewaard, dan blijft hij lekker vers.
- Als de frittata uit de koelkast komt kun je deze in een koekenpan opwarmen.
- Een bevroren frittata kun je het beste in de oven opwarmen. Leg de frittata op bakpapier en ontdooi/verwarm deze 20 minuten op 135 graden.
Recommended Products
Deze materialen zijn handig om te gebruiken, tevens affiliate links:
Meer lekkere lunch gerechten
American pancakes met zuurdesem
Zuurdesem pannenkoeken
Lekker eenvoudig Spaans recept! Dankjewel. We hebben er thuis van genoten en ik ga het zeker vaker maken.
Fijn dat jullie er van genoten hebben!