Deze brownies met zuurdesem zijn de ultieme zoete traktatie met hun rijke chocoladesmaak. Wat deze brownies zo speciaal maakt is de toevoeging van zuurdesem(discard) waardoor ze een unieke twist krijgen. We hebben meestal wel een voorraadje in de vriezer liggen voor als de lekkere trek toeslaat maar ook om een voedzame zoete snack voor de lunchbox klaar te hebben. Probeer ze eens, zeker weten dat je ze heerlijk vindt!
Bewaar voor later:
Materialen die je nodig hebt voor dit recept:
- Weegschaal
- Kleine pan voor het smelten van de boter
- Mengkom
- Bakblik of ovenschaal van 24 x 24 cm.
- Bakpapier
Affiliate links:
Ingrediënten
115 gram roomboter
170 gram melkchocolade
90 gram bloem
250 gram rietsuiker
50 gram cacao
1/2 theelepel zout
2 eieren op kamertemperatuur
125 gram zuurdesemdiscard (inactieve zuurdesem)
100 gram pure chocolade (optioneel)
Brownies recept
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet een vierkante ovenschaal of bakblik klaar (ongeveer 20×20 cm) en leg hier een stuk bakpapier in.
Mix de bloem, suiker, (gezeefde) cacao en zout door elkaar in een grote kom.
Smelt de boter in een steelpan.
Haal de gesmolten boter van het vuur en roer hier direct de melkchocola in brokjes doorheen totdat je een gladde chocoladesaus hebt.
Voeg de chocoladesaus toe aan de kom met de droge ingrediënten. Roer het mengsel goed door elkaar heen.
Voeg 2 eieren en de zuurdesem discard toe aan het mengsel en roer goed door.
Optioneel: Je kunt in deze fase 100 gram pure chocola in kleine stukjes gehakt door het beslag mengen voor een extra chocolade bite!
Giet het mengsel in de ovenschaal met bakpapier.
Bak voor ongeveer 45 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Geniet ervan!
Hoe kan ik het beste mijn brownies bewaren?
Haal de brownies met bakpapier uit het bakblik en laat ze helemaal afkoelen op een rooster. Snij eventueel in blokjes en bewaar ze tot 7 dagen in een afgesloten bak op kamertemperatuur.
Kan ik de brownies invriezen?
Ja! Ik maak vaak dubbele porties en vries dan een voorraadje in voor later. Laat de brownies helemaal afkoelen, snij ze alvast in blokjes. Bewaar ze tussen laagjes bakpapier (anders krijg je ze bijna niet van elkaar als je een paar blokjes nodig hebt) in een diepvriesbak of diepvrieszak. Gebruik ze binnen 3 maanden.
Zin in meer zuurdesem discard recepten? Probeer deze eens!
Zuurdesemcrackers
Bananenbrood
Zuurdesem pancakes
Brownies met zuurdesem
Deze brownies met zuurdesem zijn de ultieme zoete traktatie met hun rijke chocoladesmaak. Wat deze brownies zo speciaal maakt is de toevoeging van zuurdesem(discard) waardoor ze een unieke twist krijgen. We hebben meestal wel een voorraadje in de vriezer liggen voor als de lekkere trek toeslaat maar ook om een voedzame zoete snack voor de lunchbox klaar te hebben. Probeer ze eens, zeker weten dat je ze heerlijk vindt!
Ingredients
- 115 gram roomboter
- 170 gram melkchocolade
- 90 gram bloem
- 250 gram rietsuiker
- 50 gram cacao
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 125 gram zuurdesemdiscard (inactieve zuurdesem)
- 100 gram pure chocolade (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Zet een vierkante ovenschaal of bakblik klaar (ongeveer 20×20 cm) en leg hier een stuk bakpapier in.
- Droog: Mix de bloem, suiker, (gezeefde) cacao en zout door elkaar in een grote kom.
- Nat: Smelt de boter in een steelpan. Haal de gesmolten boter van het vuur en roer hier direct de melkchocola in brokjes doorheen totdat je een gladde chocoladesaus hebt.
- Voeg de chocoladesaus toe aan de kom met de droge ingrediënten. Roer het mengsel goed door elkaar heen.
- Voeg 2 eieren en de zuurdesem discard toe aan het mengsel en roer goed door.
- Optioneel: Je kunt in deze fase 100 gram pure chocola in kleine stukjes gehakt door het beslag mengen voor een extra chocolade bite!
- Giet het mengsel in de ovenschaal met bakpapier.
- Bak voor ongeveer 45 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Notes
Hoe kan ik het beste mijn brownies bewaren?
Haal de brownies met bakpapier uit het bakblik en laat ze helemaal afkoelen op een rooster. Snij eventueel in blokjes en bewaar ze tot 7 dagen in een afgesloten bak op kamertemperatuur.
Kan ik de brownies invriezen?
Ja! Ik maak vaak dubbele porties en vries dan een voorraadje in voor later. Laat de brownies helemaal afkoelen, snij ze alvast in blokjes. Bewaar ze tussen laagjes bakpapier (anders krijg je ze bijna niet van elkaar als je een paar blokjes nodig hebt) in een diepvriesbak of diepvrieszak. Gebruik ze binnen 3 maanden.
Recommended Products
Deze producten zijn handig om te gebruiken, tevens affiliate links: